fbpx

Νομοθεσία κλαρκ & πινακίδες κυκλοφορίας

Ενδιαφέρεστε για άμεση προσφορά?

Νομοθεσία κλαρκ & πινακίδες κυκλοφορίας

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τα ανυψωτικα μηχανηματα περονοφόρα, αναβατόρια, εξέδρες, καλαθοφόρα, γερανοί ή οποιασδήποτε μορφής ανυψωτικό μηχάνημα (ακόμα και τα ηλεκτρικά παλετοφόρα) – εκτός από τα trailer – παίρνουν πινακίδες κυκλοφορίας μηχανημάτων έργων (ΜΕ) του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε., διαθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας και είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένα σε ασφαλιστική εταιρεία.

 

Χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

 

Στα μηχανήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, στα οποία υπάγονται τα μηχανήματα που μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 km/h αλλά οι διαστάσεις τους να μην ξεπερνούν τα 2,50 m πλάτος, 4 m ύψος και 12 m μήκος. Αυτά τα μηχανήματα πρέπει να πληρώνουν τέλη χρήσεως (δηλ. τέλη κυκλοφορίας). Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται τα επί αυτοκινήτου αναβατόρια, καλαθοφόρα, γερανοί, κλπ.

 

Στα μηχανήματα που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, στα οποία υπάγονται τα βραδυκίνητα οχήματα (κίνηση με λιγότερα από 50 km/h). Για αυτά τα μηχανήματα δεν πληρώνουν τέλη χρήσης αλλά είναι υποχρεωτική η ασφάλισή τους προς τρίτους σε ασφαλιστική εταιρεία. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε όλα τα περονοφόρα, τις εξέδρες, τα αυτοκινούμενα καλαθοφόρα, κλπ. Τα trailer καλαθοφόρα και αναβατόρια δεν παίρνουν (ακόμα) πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά μπορούν να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας ρυμουλκούμενα από όχημα που θα του έχει χορηγηθεί η σχετική «άδεια ρυμούλκησης». Απαραίτητη προϋπόθεση για την κίνηση των trailer στο οδικό δίκτυο είναι η ασφάλισή τους (στην κατηγορία ασφάλισης που αφορά μπαγκαζιέρες, trailer σκαφών αναψυχής, κλπ).

Σχετικά με τη νομοθεσία κλαρκ & πινακίδες κυκλοφορίας

Η εταιρεία μας μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας σε περίπτωση που το ανυψωτικό σας, κριθεί απο επίσημο φορέα παροχής πιστοποιητικών. 

Μπορούμε να αναλάβουμε να στείλουμε στο χώρο σας, επιθεωρητή για την χορήγηση αυτής της πιστοποίησης ώστε το ανυψωτικό να μπορεί να ασφαλιστεί απο μια ασφαλιστική και να εξασφαλιστεί το εργασιακό περιβάλλον απο τυχόν ζημιές ή λάθος χειρισμούς. 

Έχετε απορίες?

(+30) 210 800 1507 – 8