fbpx

Χειροκίνητα παλετοφόρα VS Ηλεκτρικά παλετοφόρα. Ποιό παλετοφόρο συμφέρει;

Ενδιαφέρεστε για άμεση προσφορά?


Χειροκίνητα παλετοφόρα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

Λόγω του συγκριτικά χαμηλότερου κόστους, τα χειροκίνητα παλετοφόρα χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρη τη βιομηχανία logistics.

Τα χειροκίνητα παλετοφόρα έχουν συγκριτικά χαμηλή συντήρηση και δεν έχουν ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ένας απλούστερος σχεδιασμός σημαίνει ότι οι επισκευές είναι συχνά πιο γρήγορες από ό, τι με τα ηλεκτρικά παλετοφόρα, και τα ανταλλακτικά είναι συνήθως εύκολα προσβάσιμα.

Τα χειροκίνητα παλετοφόρα είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστα και πολύ ανθεκτικά. Τα στιβαρά και ανθεκτικά σχέδια διευκολύνουν τη συντήρηση μακροπρόθεσμα. Αυτά τα παλετοφόρα είναι συνήθως ικανά να αντέχουν στις ακαμψίες μιας εγκατάστασης.

Σχετικά με το σχεδιασμό, τα χειροκίνητα παλετοφόρα μπορούν να μεταφέρουν πολύ βαριά φορτία ομαλά, έτσι ώστε οι παλέτες να μην υποστούν ζημιά κατά τη διαδρομή.

Τα χειροκίνητα παλετοφόρα έχουν το πλεονέκτημα ενός βασικού σχεδιασμού που τους επιτρέπει να ταιριάζουν σε πολλά είδη παλετών. Είναι πολύ ευπροσάρμοστα, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες οποιασδήποτε κλίμακας. Μπορούν επίσης να αγοραστούν με διαφορετικές διαστάσεις πιρουνιών για καλύτερη εξυπηρέτηση σε εφαρμογές που απαιτούν διαφορετικές διαστάσεις.

Μειονεκτήματα:

Στα χειροκίνητα παλετοφόρα, τα φορτία μπορούν να βλάψουν τον χρήστη και να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Από τη φύση τους, τα χειροκίνητα παλετοφόρα μπορούν να είναι πιο δυσκίνητα στη λειτουργία.

Λόγω της περιορισμένης κίνησης βάρους, ένας εργαζόμενος μπορεί να μην μπορεί να κινηθεί μόνος του, τα μηχανοκίνητα παλετοφόρα δεν είναι ευκίνητα εάν φορτωθούν κοντά στη χωρητικότητα βάρους του π.χ 2500kg. (Σημείωση: Για λόγους ασφαλείας, συνιστάται να μην φορτώνεται ποτέ χειροκίνητο παλετοφόρο ακόμη και κοντά στη χωρητικότητά του.)

 

Ηλεκτρικά παλετοφόρα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

Επειδή είναι αυτοματοποιημένα και περιλαμβάνουν ανύψωση με υποβοήθηση, τα ηλεκτρικά παλετοφόρα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμό στον χρήστη.

Τα ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα μπορούν να εμπίπτουν στην κατηγορία ελαφρού, μεσαίου ή βαρέως τύπου. Ανάλογα με την ζήτηση σας υπάρχει ένα ηλεκτρικό παλετοφόρο που θα καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας σας.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ισχύος επιτρέπει στα ηλεκτρικά παλετοφόρα να ανυψώνονται, να κατεβαίνουν και να μετακινούνται σε μια αποθήκη.

Σε μια πολυσύχναστη ρύθμιση αποθήκης, τα ηλεκτρικά παλετοφόρα μπορούν να εξοικονομήσουν πολλές ώρες λειτουργίας, επιτρέποντας στον εργαζόμενο να κινηθεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις και με λιγότερα διαλείμματα.

Μειονεκτήματα:

Το κόστος ενός ηλεκτρικού παλετοφόρου τείνει να είναι υψηλότερο από αυτό μιας χειροκίνητης έκδοσης, αν και το κόστος μπορεί να αντισταθμιστεί με την πάροδο του χρόνου καθώς τα ηλεκτρικά παλετοφόρα μπορούν να αυξήσουν τη συνολική παραγωγικότητα μιας αποθήκης.

Τα ηλεκτρικά παλετοφόρα μπορούν να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα συντήρησης. Με ηλεκτρικά εξαρτήματα, τα πράγματα θα πρέπει τελικά να επισκευαστούν. Και επειδή οι επισκευές είναι πιο περίπλοκες, οι ανάγκες συντήρησης μπορεί να είναι πιο απαιτητικές, δαπανηρές και χρονοβόρες.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά είναι κατασκευασμένα για να μεταφέρουν ψηλότερες και βαρύτερες στοίβες παλετών, η φόρτιση του μηχανήματος με πλήρη διακοπή της εργασίας σας, για σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε ηλεκτροκίνητο εξοπλισμό σε εγκατάσταση χειρισμού υλικών, ένα ηλεκτρικό παλετοφόρο παλετών θα απαιτήσει πρόσθετη εκπαίδευση για χρήση.

Για να αποφασίσετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για έναν συγκεκριμένο τύπο υλικού χειρισμού εγκαταστάσεων ή εγκαταστάσεων, σκεφτείτε όλους τους παραπάνω παράγοντες για να προσδιορίσετε την καλύτερη λύση παλετοφόρου για την εφαρμογή του εργοστασίου σας.

 

Σχετικα με την επιλογή σε χειροκίνητο παλετοφόρο ή ηλεκτρικό παλετοφόρο

Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τα παλετοφόρα. Μερικοί διευθυντές προτιμούν ταχύτητα, ευελιξία, χωρητικότητα φορτίου ή ευκολία χρήσης, ενώ άλλοι προτιμούν μια επιλογή οχήματος που θα ξεπεράσει τους άλλους και ενδεχομένως να εξοικονομεί απο το κόστος συντήρησης ή αντικατάστασης. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές κατά την επιλογή ενός παλετοφόρου – μία από τις οποίες είναι αν θα χρησιμοποιήσετε ένα χειροκίνητο παλετοφόρο ή ένα ηλεκτρικό παλετοφόρο.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη

Η σύγκριση ενός χειροκίνητου παλετοφόρου με ένα ηλεκτρικό δεν είναι πάντα τόσο εύκολη. Μετά από όλα, κάθε εγκατάσταση και κάθε εταιρεία είναι διαφορετική. Πριν αποφασίσετε ποια επιλογή θα χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Πόσο μεγάλη είναι η εγκατάστασή σας; Κατά γενικό κανόνα, μεγαλύτερες εγκαταστάσεις θα απαιτούν τη χρήση ηλεκτρικών παλετοφόρων. Για παράδειγμα, η μετακίνηση παλετών χειροκίνητα σε μεγάλη απόσταση σε μια εταιρεία μπορεί να είναι σωματικά εξαντλητική για έναν εργαζόμενο. Αντίθετα, σε πιο περιορισμένους χώρους, ένα ηλεκτρικό παλετοφόρο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς ο ελιγμός σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολος, από ό, τι με μια χειροκίνητη επιλογή.

Ποιες είναι οι ανάγκες σας για στοίβαξη παλετών; Τα ηλεκτρικά μηχανήματα παλετών είναι συνήθως καλύτερα σχεδιασμένα για εύκολη ανύψωση και μετακίνηση ψηλών στοιβών παλετών.

Θα προτιμούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα τώρα ή αργότερα; Τα ηλεκτρικά παλετοφόρα είναι μια επένδυση και μπορεί να μην αποδώσει τα πρώτα χρόνια μιας νέας εταιρείας. Πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος προσωπικού, το πιθανό κόστος των πολύπλοκων αναγκών συντήρησης και το κόστος βλάβης ενός ακριβότερου μηχανήματος. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την πιθανή ευθύνη οταν έχετε περισσότερο ηλεκτρικό εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις σας.

Έχετε απορίες?

(+30) 210 800 1507 – 8

Επιλέξτε το χειροκίνητο παλετοφόρο ή το ηλεκτρικό παλετοφόρο της αρεσκείας σας!

Χειροκίνητα παλετοφόρα

Χειροκίνητα παλετοφόρα

Χειροκίνητα ζυγιστικά παλετοφόρα

Χειροκίνητα γαλβανιζέ παλετοφόρα

Χειροκίνητα ψαλιδωτά παλετοφόρα

Ηλεκτρικά παλετοφόρα αποθήκης & φορτηγού

Ηλεκτρικά παλετοφόρα

Ημι-ηλεκτρικά ζυγιστικά παλετοφόρα

Ημι-ηλεκτρικά παλετοφόρα

Ηλεκτρικά παλετοφόρα GEL

Ανυψωτικά παλετοφόρα με ιστό

Ηλεκτρικά παλετοφόρα με ιστό

Ημι-ηλεκτρικά παλετοφόρα με ιστό

Χειροκίνητα παλετοφόρα με ιστό