fbpx

Οδηγίες σωστής χρήσης κλαρκ

Ενδιαφέρεστε για άμεση προσφορά?

Οδηγίες σωστής χρήσης κλαρκ από τους ειδικούς της AIOLOS LIFTS

ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

 

  1. Αφού έχουμε ελέγξει την κατάσταση του μηχανήματός μας (λάδια, αντιψυκτικό, ελαστικά, διαρροές, καύσιμα) Καθόμαστε στην θέση οδήγησης και φοράμε την ζώνη ασφαλείας.
  2. Βάζουμε μπροστά τον κινητήρα του περονοφόρου μας (ένα είναι κινητήρας πετρελαίου ενδεχομένως να χρειάζεται προθέρμανση) και τον ζεσταίνουμε για λίγο αν είναι θερμικός.
  3. Οδηγούμε προσεκτικά μέχρι ο κινητήρας μας να αναπτύξει κανονική θερμοκρασία.
  4. Προσέχουμε έτσι ώστε όπου κινούμαστε να έχουμε καλή ορατότητα.
  5. Δεν κάνουμε απότομες αλλαγές ταχυτήτων (στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων) και πατάμε κανονικά τον συμπλέκτη μέχρι τέρμα για τις αλλαγές. Στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων προσέχουμε την αλλαγή κατεύθυνσης από μπροστά σε πίσω και αντίστροφα. (Πρέπει να ακινητοποιούμε το μηχάνημα πριν μετακινήσουμε τον μοχλό.) Η σωστή αλλαγή ταχυτήτων και κατεύθυνσης συμβάλλει πολύ στην μακροζωία του κιβωτίου ταχυτήτων.
  6. Όταν κόβουμε το τιμόνι δεξιά ή αριστερά και έχει τερματίσει, δεν ασκούμε περαιτέρω πίεση σε αυτό γιατί έτσι επιβαρύνουμε την λειτουργία της αντλίας.
  7. Φροντίζουμε ότι βάρος σηκώνουμε με το μηχάνημά μας να είναι εντός των ορίων που ορίζει ο κατασκευαστής.
  8. Έχοντας τελειώσει την εργασία μας φροντίζουμε να αφήσουμε τον κινητήρα να δουλέψει στο ρελαντί για λίγο.
  9. Τοποθετούμε τα πιρούνια του μηχανήματός μας έτσι ώστε να εφάπτονται στο έδαφος, για την αποφυγή ατυχήματος, π.χ. να σκοντάψει κάποιος πάνω τους, κλπ.

 

ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

 

  1. Στα ηλεκτρικά περονοφόρα προσέχουμε να μην εκτίθενται τα ηλεκτρικά μοτέρ σε συνθήκες με πολύ υγρασία και σκόνη.
  2. Προσέχουμε την φόρτιση της μπαταρίας μας • όταν βάζουμε για φόρτιση την μπαταρία μας να είναι σε χαμηλή στάθμη φόρτισης και δεν την διακόπτουμε εάν δεν έχει φόρτιση πλήρως δεν την διακόπτουμε εάν δεν έχει φόρτιση πλήρως • εάν το η χρήση του μηχανήματος μας δεν ιδιαίτερη τότε φορτίζουμε την μπαταρία μας τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα η σε περίπτωση κλείσουμε λόγω διακοπών φροντίζουμε τα μηχανήματα να είναι πλήρως φορτισμένα • Δεν φορτίζουμε τα μηχανήματα μας κοντά σε εστίες φωτιάς η σπίθες γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης • Δεν αφήνουμε την μπαταρία μας να <αδειάσει> εντελώς
  3. Ελέγχουμε την στάθμη των υγρών της μπαταρίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. • Συμπληρώνουμε μονό με απεσταγμένο νερό και όσο χρειάζεται ,ποτέ παραπάνω • Η πλήρωση με απεσταγμένο (απιονισμένο) νερό γίνετε πάντα μετά την φόρτιση
  4. Σε περίπτωση υπερχείλισης των στοιχειών φροντίστε για των άμεσο καθαρισμό της η καλέστε τεχνικό 5. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης της μπαταρίας κατά την φόρτιση διακόψτε την φόρτιση και καλέστε τεχνικό.

 

ΕΡΓΟΕΞΕΔΡΕΣ – ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ

 

  1. Αφού πρώτα ελέγξουμε την κατάσταση του κινητήρα μας (λάδια, καύσιμα, αντιψυκτικό – αν είναι θερμικός) όπως και την κατάσταση των υδραυλικών συστημάτων, των τροχών και τους συστήματος διεύθυνσης, τον ξεκινάμε.
  2. Στα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα προσέχουμε κατά την χρήση τους να μην βρίσκονται σε χώρους με πολύ υγρασία και σκόνη.
  3. Δεν καταβρέχουμε ποτέ τα μοτέρ και τα ηλεκτρικά μέρη.
  4. Στα ηλεκτρικά ανυψωτηκα προσέχουμε να μην εκτίθενται τα ηλεκτρικά μοτέρ σε συνθήκες με πολύ υγρασία και σκόνη.
  5. Προσέχουμε την φόρτιση της μπαταρίας μας • όταν βάζουμε για φόρτιση την μπαταρία μας να είναι σε χαμηλή στάθμη φόρτισης και δεν την διακόπτουμε εάν δεν έχει φόρτιση πλήρως • εάν το η χρήση του μηχανήματος μας δεν ιδιαίτερη τότε φορτίζουμε την μπαταρία μας τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα η σε περίπτωση κλείσουμε λόγω διακοπών φροντίζουμε τα μηχανήματα να είναι πλήρως φορτισμένα • Δεν φορτίζουμε τα μηχανήματα μας κοντά σε εστίες φωτιάς η σπίθες γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης • Δεν αφήνουμε την μπαταρία μας να <αδειάσει> αδειάσει εντελώς
  6. Ελέγχουμε την στάθμη των υγρών της μπαταρίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. • Συμπληρώνουμε μονό με απεσταγμένο νερό και όσο χρειάζεται, ποτέ παραπάνω • Η πλήρωση με απεσταγμένο (απιονισμένο) νερό γίνετε πάντα μετά την φόρτιση
  7. Σε περίπτωση υπερχείλισης των στοιχειών φροντίστε για των άμεσο καθαρισμό της η καλέστε τεχνικό
  8. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης της μπαταρίας κατά την φόρτιση διακόψτε την φόρτιση και καλέστε τεχνικό .
  9. Φροντίζουμε έτσι ώστε να μην ξεπερνάμε ποτέ το ωφέλιμο φορτίο που καθορίζει ο κατασκευαστής.

 

Σχετικά με της οδηγίες χρήσης

Επίσης δεν θα ήταν σωστό να ξεχνούσαμε τις οδηγίες για τα ανυψωτικά επίπλων. Βρείτε τις παρακάτω:

1.Τοποθετούμε το αναβατόριο σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να ευθυγραμμιστούν (αλφαδιαστούν) εύκολα τα ποδαρικά. 2. Αν το αναβατόριο διαθέτει εξωτερικό μοτέρ και αφού πρώτα ελέγξουμε την κατάστασή του (λάδια, καύσιμα, αντιψυκτικό συρματόσχοινα) το ξεκινάμε και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. 3. Στήνουμε το μηχάνημά μας δίνοντας βάση στα μέτρα ασφαλείας που περιλαμβάνουν τάκους στα ποδαρικά και στους τροχούς, όπως και τις αποστάσεις από καλώδια υψηλής τάσης. 4. Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης και της σύμπτυξης των βελονιών φροντίζουμε όσο γίνετε να είναι η μπούμα με περισσότερες μοίρες πάνω 80 5. Δένουμε το μηχάνημα στο επάνω μέρος στο επάνω μέρος του μπαλκονιού 6. Δοκιμάζουμε το καλάθι χωρίς φορτίο για να διαπιστώσουμε αν συμπεριφέρεται σωστά και δεν βρίσκει κάπου. 7. Ξεκινάμε την εργασία μας προσέχοντας να μην υπερβούμε το ωφέλιμο φορτίο που καθορίζει ο κατασκευαστής. 8. Μόλις τελειώσουμε και μαζεύουμε το μηχάνημά μας, αφήνουμε τον κινητήρα να δουλέψει λίγο (στο ρελαντί) για να πέσει η θερμοκρασία του.

Έχετε απορίες?

(+30) 210 800 1507 – 8