Εργοεξέδρες – Καλαθοφόρα

Η κατηγορία αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα επειδή πρόκειται για ανυψωτικά μηχανήματα που έχουν ευρύ εφαρμογή σε σύγχρονα εργοτάξια και προσφέρουν ασφαλή ανύψωση ατόμων σε εσωτερικούς όπως και εξωτερικούς χώρους. Πέραν τούτου η εφαρμογή αυτών των κλαρκ επεκτείνεται σε εργασίες συντήρησης και καθαρισμού, κηπουρικές εργασίες και εργασίες Δήμων και Κοινοτήτων.

Αφενός ο τύπος των Εργοεξέδρων όπως τα Scissor Lifts (ψαλιδωτά) και Roll Lifts Genie αποτελεί την ιδανικότερη λύση για οριζόντια ανύψωση, με άνετο χώρο εργασίας (έως και 4,5 τετραγωνικά μέτρα) και με ωφέλιμο φορτίο ανύψωσης μέχρι 700 κιλά περίπου. Κυκλοφορούν σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, ηλεκτρικά (μπαταρίας) καθώς και 4×4.

Αφετέρου ο τύπος των Καλαθοφόρων ανυψωτικών προσφέρει πολλές επιλογές ανάλογα με το είδος και τον χώρο εργασίας που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν τα επί αυτοκινήτου (δηλαδή αυτά που είναι τοποθετημένα επάνω σε πλαίσιο φορτηγού αυτοκινήτου), τα ρυμουλκούμενα (trailer) και τα αυτοκινούμενα (δηλαδή αυτά που μπορούν να κινηθούν στον χώρο εργασίας από μόνα τους – όχι όμως και στο οδικό δίκτυο λόγω της μικρής ταχύτητας που αναπτύσσουν). Τα καλαθοφόρα διακρίνονται αναλόγως του τύπου του ικριώματος (μπούμας) που έχουν και κατηγοριοποιούνται σε τηλεσκοπικά με 2 αρθρώσεις και υδραυλική ανάπτυξη και σε αρθρωτά τηλεσκοπικά με 3 ή και 4 αρθρώσεις τυπου Z. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μιλάμε για ανυψωτικά μηχανήματα των Οίκων Genie και CTE.

Πέρα από αυτά και στην κατηγορία των κλαρκ έχουμε και την πρόταση της Boecker για ένα επαναστατικό πολυμηχάνημα που συνδυάζει τηλεσκοπικό γερανό αλουμινίου που διαθέτει Fly Jib μαζί με σταθερό καλάθι ανύψωσης ατόμων σε εκδόσεις επί αυτοκινήτου και trailer.

Κατεβάστε τους καταλόγους σε pdf. κατάλογος 1. κατάλογος 2.